سوالی دارید؟
از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید:
info@ramafiber.com
طراحی، ایجاد و توسعه شبکههای ارتباطی فیبرنوری
تحول سریع و رو به رشد سرویسهای ارتباطی و بهره گیری از فنّاوری جدید و پرسرعت برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان و همچنین به دلیل محدودیتهای فراوان در بسترهای ارتباطی برپایه کابلهای مسی ازجمله محدودیت فاصله، هزینه بالای اجرایی و نگهداری سبب ایجاد رویکرد جدید شرکتهای مخابراتی در دنیا به استفاده از شبکه های ارتباطی بر پایه فیبر نوری گردیده است.
مزایای فیبرنوری:
سرعت – دقت – سهولت
فناوری فیبر نوری، با پهنای باند بالا، سرعت بالای آپلود و دانلود اطلاعات و بدون محدودیت فاصله فرصتی استثنایی برای ارائه خدمات و کاربردهای جدید ایجاد کرده است. سرویسهایی که بر بستر این فناوری ارائه میشوند، میتوانند کیفیت زندگی ما را به نحو چشمگیری ارتقاء داده به نحوی که شرکتهای مخابراتی در راستای این فناوری خدمات پایه بیشتری را به مشتریان خود ارائه میدهند. سرعت تبادل داده در بستر فیبر نوری میتواند نامحدود باشد و همین باعث شده بهترین گزینه برای رفع نیازهای ارتباطی و خدماتی آینده باشد.
گسترش ارتباطات راه دور و راحتی انتقال اطلاعات از طریق سیستمهای انتقال و مخابرات فیبر نوری امروزه در موارد متفاوتی نظیر: شبکههای تلفن شهری و بین شهری، شبکه های کامپیوتری، اینترنت و مخابرات خصوصی استفاده بعمل میآید.
کاربردهای فیبر نوری:
ارتباطات – صنعت – خدمات
- کاربرد در زیرساختهای مخابرات
- کاربرد در حسگرهای صنعتی
- کاربرد در امور نظامی و حفاظتی
- کاربردهای پزشکی، آزمایشگاهی و علمی
- کاربرد روشناییهای صنعتی و ساختمانی
توپولوژیهای پیاده سازی بسترهای ارتباطی بر پایه فیبر نوری:
P2P / P2MP
FTTxیا Fiber to the x
یکی از مطرحترین و پرکاربردترین توپولوژیهای ارتباطی که در آن فیبر نوری از طریق شبکه توزیع نوری از مرکز داده اصلی به محل مشتری کشیده میشود. در نتیجه با توجه به محل آخرین نقطه تحویل فیبر نوری این اصطلاح در کشورها و اپراتورها تغییر میکند که به صورت زیر طبقهبندی میشوند:
FTTH یا Fiber To The Home
توپولوژی است که در آن فیبرنوری از مرکز ارائه دهنده خدمات مخابراتی به محل استقرار مشتری (که غالبا منزل و یا دفتر کار مشتری است) کشیده میشود.
FTTB یا Fiber To The Building یا Fiber To The Basement
در این روش تا مرز ورودی ساختمان (ساختمان تجاری، مسکونی، صنعتی و یا زیر زمین ساختمانها) فیبرکشی انجام میشود و اتصال نهایی به هر واحد مسکونی با استفاده از فناوریهای دیگر و به وسیله سیم مسی به مشترک سرویس تحویل میشود.
FTTC یا Fiber to the Cabinet
- اتصال شبکه فیبر نوری به کابینتهای توزیع کننده مخابراتی
- FTTN یا Fiber to the Node
- اتصال شبکه فیبر نوری به توزیع کنندهها (Active node)
شماتیک کلی از پیاده سازی بستر شبکههای فیبر نوری
استانداردهای شبکههای فیبر نوری
در اجرای پروژههای فیبر نوری رعایت استانداردهای بینالمللی ITU و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات هر کشور بسیار با اهمیت و حساس میباشد و در صورت عدم رعایت این استانداردها و روشهای مورد تایید در طراحی و توسعه شبکههای ارتباطی نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
طراحی و اجرای پروژههای فیبرنوری شامل چندین مرحله میباشد:
- امکان سنجی
- طراحی و بسترسازی خارجی
- کابل کشی، بسترسازی داخلی و نصب تجهیزات پسیو
- نصب و راه اندازی تجهیزات اکتیو